Megoldások a maszkné ellen!

Az elmúlt több, mint egy év nem volt könnyű időszak. Nem csak lelkileg viselt meg minket, de bőrünkre is erősen rányomta bélyegét. A vírus fenekestül felforgatta életünket, új kihívásokkal állított szembe. Alkalmazkodnunk kellett az új helyzethez, ami teljesen átformálta a hétköznapokat. Az egyik leglátványosabb változás a bőrünket érintő maszkviselés.

A vírussal együtt megjelent egy új jelenség is: a maszkné! A maszk és az akné szavakból kombinált kifejezés arra vonatkozik, amikor a folyamatos maszkviselés hatására pattanások, bőrirritációk jelennek meg az arcon.

Nem csak a problémás bőrűeket érint a maszkné, hanem az alapvetően ápolt bőrre is káros hatással van. A gyulladásos bőrön még több probléma jelentkezik, a szeborreás bőr állapota tovább romlik, a víz- és zsírhiányos bőr pedig a megszokottnál is szárazabbá válik.

Ahogy az élet más területein is alkalmazkodtunk az új tényezőkhöz, a kozmetikában, a bőrápolás során is ugyanez a feladatunk. Mit tehetünk az arc állapotának javítása érdekében, ha az eddigi, megszokott rutin már nem válik be?

A válasz nem egyszerű, ezért két részre bontom. A kozmetikusod igazán szép eredményeket érhet el a megfelelő kezelésekkel, viszont a szépség megtartása rajtad is múlik! Igen, az otthoni ápolás legalább ugyanolyan elengedhetetlen, mint egy nagyszerű kozmetikus kiválasztása.

De nem húzom tovább az időt, nézzünk néhány tippet, ami segíthet a maszkné elleni harcban!

Mit tehet érted a kozmetikus?

1, Kíméletes, de hatékony radír használata elősegíti a bőr légzését. Kiemelt csiszolóanyagok, amiket ajánlok: albán tengeri homok, porított menta, rizsliszt.

2, Mivel a maszkviselés akadályozza a bőrlégzést, ezért a radírozás után javaslom az oxigénpakolást. Vérbőségfokozó hatásával támogatja a gyulladt területek hamarabbi gyógyulását.

3, A megviselt bőr regenerálására a VIO-t, a lézert, vagy elektromos masszázst is érdemes alkalmazni.

4, A kezelések végére alginát maszkot helyezek fel, ami tartalmaz spirulinát is.
Mit tehetsz Te magad az ápolt bőr megtartásáért?

Egy hozzáértő kozmetikus által végzett kezelések csodát művelhetnek a bőröddel, viszont ha te ezután teljesen elhanyagolod, akkor felesleges volt az egész.

1, Napi arctisztítás: alaposan, de kíméletesen tisztítsd meg bőröd

2, Cserélj naponta maszkot

3, Termékek alkalmazása, melyek gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmaznak (csipkebogyó, ichtiol)

4, Hámképzést segítő anyagok: kéntartalmú termékek

5, Probiotikumos vagy peptides termékek a regenerálódáshoz

6, D-vitamin a bőrnek (napozás esetén megfelelő fényvédő használata!)

Ha bizonytalan vagy az otthoni rutinod kialakításában, keress bátran! Várlak szeretettel 18. kerületi szalonomban, a Le Grand Beauty-ban!

Megjegyzések