Tavaszi immunerősítés

Visszavonhatatlanul is beköszöntött a tavasz! Sokan vártuk már a napsütéses időt, és örülünk, hogy végre megszabadulhatunk a téli kabáttól és a csizmáktól. A jó idővel együtt azonban ránk törhet a tavaszi fáradtság is, ami könnyen elronthatja a hétköznapokat. A téli hónapok alatt szervezetünk elfárad, felhasználja tartalékait, valamint a mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás is legyengíti immunrendszerünket.

Annak érdekében, hogy megelőzzük a ránk telepedő állandó fáradtságérzetet, levertséget, emellett pedig elkerüljük a fertőzéseket, a megfázást, a tavaszi időszakban pótolni kell a kiesett vitaminokat és ásványi anyagokat.
Hoztam néhány tanácsot, tippet a tavaszi immunerősítéshez. Nézzük is!
Egészséges táplálkozás
Lehet, hogy közhelyesen hangzik, hiszen már a csapból is az folyik, hogy megfelelően kell étkezni, viszont nem véletlenül beszélünk róla ennyit. Ha szervezetünk nem kap ideális mennyiségű és minőségű tápanyagot, akkor immunrendszerünk sem képes a megfelelő védekezésre káros tényezők ellen. A kora tavaszi időszakban semmiképp sem ajánlom azokat a diétákat, melyek koplalásra alapoznak. Ehelyett fogyasszunk minél több gyümölcsöt és zöldséget, a tudatos táplálkozás mellett pedig támogassuk szervezetünket táplálékkiegészítőkkel is. Fontos tisztában lenni azzal, hogy különböző vitaminok, táplálékkiegészítők fogyasztása nem egyenlő a kiegyensúlyozott táplálkozással.A mai környezeti hatások mellett úgy gondolom, nem árt egy kis extra segítség az immunrendszernek.

Milyen táplálék kiegészítőket érdemes fogyasztani?

- Napi 1000-2000 mg késleltetett felszívódású C-vitamin

- Kúraszerűen, 2-3 hétig propolisz cseppek

- Két hétig csillagánizs tea, grapefruit cseppek echinaceával és ginsenggel

Emellett próbáljunk minél természetesebb ételeket bevinni szervezetünkbe. A hagyma, fokhagyma rendkívül hasznos a szervezetünknek. A citrusfélék például segítik a tablettaként bevitt c-vitamin felszívódását. A zöldségek, és az otthon csíráztatott bio magok táplálják testünket.

Mozgás

Az étkezés melletti fontos tényező a mozgás. A mozgásszegény életmód is ugyanolyan kedvezőtlenül hat szervezetünkre, mint amikor túlhajtjuk magunkat. A tavaszi időszakban immunrendszerünk és testünk még nem készült fel a nagyobb terhelésre, ezért érdemes könnyedebb edzésekkel hozzászoktatni. Bármilyen mozgáshoz hozzátartozik a pihenés is, tehát ajánlott pihenőnapokat tartani az edzések között. A fokozatosság és a pihenés hiánya erősen gyengítheti az immunrendszert.

Pihenés, kikapcsolódás

Ha már a pihenésnél járunk, akkor beszéljünk a kikapcsolódásról és az alvás fontosságáról. Szervezetünk egy idő után nem tolerálja az alváshiányt, mivel nem tud regenerálódni, csökken a teljesítőképességünk. A munkánk során jó néhányan zárt térben dolgozunk, életünk nagy részét itt töltjük. A szellemi egészségünk megóvása érdekében szakítsunk időt arra is, hogy a természetben, friss levegőn kikapcsolódunk. Egy hétvégi kirándulás, túrázás is képes feltölteni energiával.

Tavaszi megújulásért, kezelésekért keress bátran a 18. kerületi Le Grand Beauty szalonban!

Várlak szeretettel!

Megjegyzések